Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Mihajlović: a tüntetéseknek nincs köze a környezetvédelemhez

2021.11.27
20:15
2021.11.27
20:31
Forrás
Szerbiai RTV
Szerinte a demonstrációk politikai indíttatásúak.

A tüntetések kapcsán Zorana Mihajlović azt nyilatkozta, a tüntetéseknek nincs köze a környezetvédelemhez és hogy nem az útblokád a módja annak, hogy valaki a politikai céljaiért harcoljon. A kormányfőhelyettes hozzátette, azok akik ilyen eszközökkel élnek csak azt mutatják, hogy mennyire felelőtlenül próbálják elérni a politikai céljaikat. Mihajlović rámutatott arra is, hogy az autópályák a Szerbiában belüli, illetve a világgal való összeköttetést szolgálják. Sok évbe telt elérni, hogy Szerbia visszakerüljön a földrajzilag őt megillető helyre, vagy tranzit útvonallá vált - tette hozzá.

Zorana Mihajlović
tüntetések
útblokád

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.