Ugrás a tartalomra

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

2021.05.06
16:02
2021.05.06
20:09
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.

Szerbia és Magyarország elismeri azokat a két ország által kiállított dokumentumokat, amelyek a védőoltás felvételét igazolják. Ilyen szempontból nincs különbség a Szerbiában kiállított papír alapú oltási bizonylat és a magyarországi kártya alapú oltási igazolvány között - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, többségében pozitív visszajelzések érkeztek ezzel kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy a Magyarország és Szerbia közötti közúti határátkelők is megnyílhatnak, amennyiben megtörténnek bizonyos szükséges átcsoportosítások az anyaországban. Tudomásom szerint, amint az uniós országok felé visszaáll a normális határátlépési rendszer, akkor az átcsoportosítással lehetőség myílik  a határátkelők megnyitására – tette hozzá a VMSZ elnöke.

A koronavírus elleni védőoltás felvételéről mindenki szabadon dönt, mindenki saját lelkiismerete szerint kell, hogy eldöntse, hogy felveszi-e de aki nem veszi fel, annak következményei vannak - mondta Pásztor István.

„Mindenkinek szabad döntése az, hogy felveszi-e a védőoltást vagy nem, de ez a döntés nem kockáztathatja mások biztonságát. Azt gondolom, hogy ez a határ, amit be kell tartani. Amennyire valakinek szabad döntése az, hogy fölvegye a védőoltást vagy ne és úgy dönt, hogy nem veszi fel, ugyanúgy nekem szabad döntése az, hogy felvéve a védőoltást megvédjem saját magamat és elvárjam mástól, hogy védjen engem is. Úgyhogy ilyen vonatkozásban azt gondolom, hogy a döntéseknek megvannak a következményei, még akkor is, ha ezek a következmények kellemetlenek, mert plusz korlátozásokkal járnak.”

Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
kishatár
védőoltás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.