Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

2021.05.06
16:02
2021.05.06
20:09
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.
Pannon RTV

Szerbia és Magyarország elismeri azokat a két ország által kiállított dokumentumokat, amelyek a védőoltás felvételét igazolják. Ilyen szempontból nincs különbség a Szerbiában kiállított papír alapú oltási bizonylat és a magyarországi kártya alapú oltási igazolvány között - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, többségében pozitív visszajelzések érkeztek ezzel kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy a Magyarország és Szerbia közötti közúti határátkelők is megnyílhatnak, amennyiben megtörténnek bizonyos szükséges átcsoportosítások az anyaországban. Tudomásom szerint, amint az uniós országok felé visszaáll a normális határátlépési rendszer, akkor az átcsoportosítással lehetőség myílik  a határátkelők megnyitására – tette hozzá a VMSZ elnöke.

A koronavírus elleni védőoltás felvételéről mindenki szabadon dönt, mindenki saját lelkiismerete szerint kell, hogy eldöntse, hogy felveszi-e de aki nem veszi fel, annak következményei vannak - mondta Pásztor István.

„Mindenkinek szabad döntése az, hogy felveszi-e a védőoltást vagy nem, de ez a döntés nem kockáztathatja mások biztonságát. Azt gondolom, hogy ez a határ, amit be kell tartani. Amennyire valakinek szabad döntése az, hogy fölvegye a védőoltást vagy ne és úgy dönt, hogy nem veszi fel, ugyanúgy nekem szabad döntése az, hogy felvéve a védőoltást megvédjem saját magamat és elvárjam mástól, hogy védjen engem is. Úgyhogy ilyen vonatkozásban azt gondolom, hogy a döntéseknek megvannak a következményei, még akkor is, ha ezek a következmények kellemetlenek, mert plusz korlátozásokkal járnak.”

Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
kishatár
védőoltás

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.