Ugrás a tartalomra

Mikrobuszsofőrök tüntettek Belgrádban

2019.02.09
18:33
Forrás
Magyar Szó
Mintegy 100 elégedetlen mikrobuszsofőr gyűlt össze és hajtott a szerb kormány épületéhez ma Belgrádban, hogy a közúti személyszállítási törvénnyel kapcsolatos módosítások ellen tiltakozzanak.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Azt követelték, hogy Ana Brnabić kormányfő és Zorana Mihajlović közlekedési miniszter sürgősen fogadja őket. A tiltakozók képviselője Ilija Džikić szerint a kormány nem látja át, az új törvény mennyire ellehetetleníti a mikrobuszosok helyzetét. Az utasforgalmi törvény módosításában előírtak szerint a személyszállító mikrobusz nem lehet idősebb öt évnél, lennie kell benne digitális tachográfnak, sofőrjének pedig kötelező rendelkeznie D1 kategóriás járművezetői engedéllyel. A tüntetés szervezői azt állítják, a módosított és három hónappal ezelőtt elfogadott törvényben szereplő feltételek több mint ezer mikrobuszsofőr egzisztenciáját veszélyeztetik.

Belgrád
sofőr

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.