Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Darko Bandic

Milanović: Elraboltuk Koszovót Szerbiától

2023.01.30
17:56
2023.01.30
18:48
Forrás
Pannon RTV
Horvátország elnökének kijelentésére a HDZ, Aleksandar Vučić és Ivica Dačić is reagált.

Zoran Milanović, Horvátország elnöke az ukrajnai háborúról beszélve, valamint Krím és Koszovó helyzetét összehasonlítva elmondta, hogy Koszovót a nemzetközi közösség rabolta el Szerbiától. Elmondta, hogy országa elismerte Koszovó függetlenségét. Hozzátette, hogy ezzel nem Koszovó helyzetét vitatja, hanem az egész koncepciót, amelyben valaki úgy véli, hogy joga van ehhez. A Krím sem lesz már soha Ukrajnáé – húzta alá a horvát elnök. Milanović kiemelte, az őrült érzelmek és a gyűlölet veszélybe sodorja Európát.

A HDZ horvát kormánypárt azonnal reagált Zoran Milanović kijelentésére. A párt a közösségi médiában közzétett posztjában azt írják, hogy amikor Putyint kell védeni, Milanovićnak az sem számít, ha szégyenbe hozza magát, vagy az ország szövetségeseivel kell összevesznie ezért.

Aleksandar Vučić szerb elnök újságírói kérdésre válaszolva a horvát elnök nyilatkozatával kapcsolatban elmondta, csak egy mondatot látott a kijelentéssel összefüggésben, azt ami a szerb sajtóban megjelent, de teljes egészében meg kell hallgatnia a beszédet, mielőtt véleményezné.

Igaz Zoran Milanović kijelentése, amely szerint Koszovót erővel és törvénytelenül elrabolták Szerbiától – így reagált a horvát elnök kijelentésére Ivica Dačić. Szerbia külügyminisztere kiemelte, Szerbia esetében sárba tiporták a nemzetközi jogot. Hozzátette: ő nem megy bele abba, hogy Milanovićnak belpolitikai érdeke-e, hogy így beszéljen Szerbiáról és Koszovóról, azonban ez egy olyan ország elnökének a véleménye, amely az Európai Unió és a NATO tagja is, és ő ezt a véleményt csak üdvözölni tudja.

Zoran Milanović
Horvátország

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.