Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Milorad Dodik: Goodbye BiH, welcome RS-exit

2020.02.17
18:16
Forrás
Szerbiai RTV
Goodbye BiH, welcome RS-exit, azaz viszlát Bosznia-Hercegovina, üdvözlet boszniai Szerb Köztársaság kilépése.

Így kezdte ma beszédét Milorad Dodik a boszniai államelnökség szerb tagja a boszniai Szerb Köztársaság parlamentjének rendkívüli ülésén. Leszögezte, a boszniai Szerb Köztársaságnak és a szerb népnek nincs sem lehetősége, sem pedig esélye Bosznia-Hercegovinában, mert egy olyan kategóriának tekintik őket, amit Szarajevó és a bosnyákok nem fogadnak el, gyűlölnek, és el akarnak pusztítani. Hozzátette, a bosnyák politikusok biztosak abban, hogy eljött az idő a szerb néppel való végső leszámolásra. Leszögezte, a bosnyákok elmélete, miszerint bizonyos külföldiek megvédik Bosznia-Hercegovinát, naiv gondolat, a boszniai Szerb Köztársaság pedig csak magára számíthat.

Milorad Dodik
Bosznia-Hercegovina
Boszniai Szerb Köztársaság

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.