Ugrás a tartalomra

Miloš Vučević Várhelyi Olivérrel egyeztetett Brüsszelben

2023.03.21
18:48
2023.03.21
18:54
Forrás
Közlemény
A szerb védelmi miniszter szerint találkozója az uniós bővítési biztossal a brüsszeli megbeszéléseinek csúcspontja volt.

A szerb tárcavezető közölte, a Schuman fórumon lehetősége volt hallani a biztonsági kérdésekkel kapcsolatos álláspontokat és szó volt az ukrajnai háborúról is. Hozzátette, Szerbia feladata mindezt túlélni, mivel a nagyok háborújában általában a kicsik szenvednek, és ezt történelmileg is sokszor tapasztaltuk.

Miloš Vučević arról is beszélt, hogy Belgrád helyzete bonyolult. Emlékeztetett, hogy Szerbia uniós tagjelölt ország, stratégiai cél a csatlakozás, de katonailag semleges ország vagyunk. Hozzátette, nyitott kérdéseink, problémáink vannak Koszovó kérdése körül, ahol nem ugyanaz a vélekedés, mint Ukrajna esetében. Szerinte ott ragaszkodnak a határok sérthetetlenségéhez, egy nemzetközileg elismert állam szuverenitásához, amivel Szerbiának semmi gondja, éppen ellenkezőleg. Ezzel szemben Szerbia esetében nem fogadják és nem ismerik el ezt az álláspontot – vélekedett Vučević.

Miloš Vučević
Várhelyi Olivér
Brüsszel
védelmi miniszter

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.