Ugrás a tartalomra
FoNet/Miki Jevtović

Miloš Vučevićet javasolta a SZHP elnöki posztjára Aleksandar Vučić

2023.05.27
13:15
2023.05.27
15:56
Forrás
Pannon RTV
A Szerb Haladó Párt közgyűlésének rendkívüli ülésén Kragujevacon, Vučić elmondta, hogy az ülés első napirendi pontja az aktuális politikai helyzet és a párt további politikai tevékenységének megvitatása, majd ezután választják meg az új elnököt.

Hozzátette továbbá, hogy 3792 képviselő van jelen az eseményen, így a testület határozatképes. A koszovói küldöttek nagy része nem vesz részt a Koszovó északi részén kialakult helyzet miatt.

Az ülés előtt Vučić párttársainak a terem előtt azt mondta, a tisztességtelenek soha nem fogják legyőzni a tisztességeseket. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Aleksandar Vučić a Szerb Haladó Párt tegnapi nagygyűlésén bejelentette, hogy a pártban ma új vezetést választanak meg, és a továbbiakban nem ő fogja betölteni a pártelnöki tisztséget.

Szerb Haladó Párt

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.