Ugrás a tartalomra

Mindenképpen halasztják a Brexitet?

2019.03.11
00:54
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Ha a londoni alsóház a héten sem fogadja el a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit tartalmazó megállapodást, akkor hónapokat késhet, sőt el is maradhat a Brexit - véli Theresa May.

A londoni alsóház a tervek szerint kedd este szavaz ismét a kilépési feltételeket rögzítő megállapodásról. 

Theresa May szerint az EU-val novemberben kötött, a londoni alsóház által januárban óriási többséggel elutasított Brexit-megállapodás újbóli leszavazása esetén csak a bizonytalanság folytatódását lehetne biztosra venni.

Ugyanakkor a brit külügyminiszter szerint akkor is szükségessé válhat a brit EU-tagság megszűnésének késleltetése, ha a londoni alsóház elfogadja a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodást. Jeremy Hunt a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette azt is, hogy ha a parlament ismét elveti a Brexit-megállapodást, a kilépési folyamat a bénultság állapotába kerülhet, és végül az egész Brexit odaveszhet.

Brexit
Theresa May

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.