Ugrás a tartalomra
Tanjug/INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Mini-Schengen online csúcs

2020-10-30
18:26
2020-10-30
20:10
Forrás
Pannon RTV
Három témakörben tartott virtuális találkozót Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök.

A videokonferenciát követően Vučić elmondta, jelentős előrelépés történt. Tárgyaltak a személyi igazolvánnyal történő határátlépésről, új befektetésekről konkrét projektek formájában és egy regionális gazdasági kamara létrehozásáról is. A szerb államfő az újságíróknak elmondta, hogy megállapodás született arról, hogy a döntéseknek minden esetben formálisnak kell lenniük. A felek felismerték azt, hogy önállóan kis országok, összefogás nélkül pedig még jelentéktelenebbek. Vučić hozzátette, Szerbiában a harmadik negyedévben -0,2 és 0,2 százalék között lesz a gazdasági növekedés, anélkül, hogy szépítenének a számokon, ez pedig európai szinten is kimagasló sikernek számít - szögezte le. A szerb államfő elmondta, hogy november tizedikétől csupán személyi igazolványra lesz szükség ahhoz, hogy Észak-Macedóniába és Albániába utazzunk.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Néhány fontos döntést hoztunk. Számíthatnak arra, hogy alkalmazni fogjuk őket legkésőbb november tizedikétől, mintegy tíz nap múlva. Ami az emberek számára fontos, hogy akkor már PCR tesztek nélkül lehet eljutni Észak-Macedóniába és Albániába, valamint beutazni Észak-Macedóniából és Albániából Szerbiába. Dolgozunk azon a megállapodáson, amit az elkövetkező napokban az egészségügyi minisztereink felvázolnak, hogyan és milyen módon tudunk egymásnak segíteni, betegeket fogadni Szkopjéból és Tiranából, és hogy ők fel tudják venni a mi betegeinket, akik valamely ország területén tartózkodnak.”
 

mini-Schengen
Aleksandar Vučić
Edi Rama
Zoran Zaev
Észak-Macedónia
Albánia

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.