Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Idei Sándor

A Miniszterek Tanácsa üdvözli Szerbia eredményeit

2020.11.30
19:26
Forrás
Szerbiai RTV
Az Európai Unió Tanácsa, azaz a Miniszterek Tanácsa üdvözli Szerbia eredményeit, amelyeket az előcsatlakozási tárgyalások során ért el.

Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a jogállamiság területén lassabb az előrehaladás - áll a testület jelentéstervezetében. Szerbia 18-at nyitott meg a 35 csatlakozási fejezetből, az Európai Unió Tanácsa pedig elsősorban az ország gazdasági eredményeit és folyamatos felzárkózását emelte ki. A jelentést egyébként december 8-ai ülésén fogadhatja el a Miniszterek Tanácsa. Felszólítják Szerbiát, hogy az elkövetkező időszakban a legsürgetőbb reformokra összpontosítson, különös tekintettel a 23. és 24. fejezetek átmeneti kritériumainak teljesítésére. Ide tartoznak az alkotmányreformok, a független és hatékony igazságszolgáltatás megteremtése, valamint a korrupció és a szervezett bűnözés visszaszorítása. 

Európai Unió
Szerbia
csatlakozási fejezetek
csatlakozás
jogállamiság
gazdaság

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.