Ugrás a tartalomra

A Minority SafePack aláírására biztat az MNT

2018.02.26
14:50
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A Minority SafePack - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés támogatásával kapcsolatos állásfoglalást egyhangúlag fogadta el mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács.

Elektronikus úton bárki, pár perc alatt aláírhatja a kezdeményezést a www.minority-safepack.eu oldalon. Az európai polgári kezdeményezés aláírásával főleg az olyan őshonos, de nemzeti kisebbségnek joghelyzetén lehetne javítani, mint amilyen a Kárpát-medencében élő határon túli magyarság. Az állásfoglalást az ügyben egyhangúlag fogadta el a MNT. Hajnal Jenő, a testület elnöke elmondta, fontosnak tartja a kettős állampolgársággal rendelkező vajdasági magyarok mozgósítását a kezdeményezés aláírásához.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A Magyar Nemzeti Tanács, mint a vajdasági magyar nemzeti közösség kisebbségi kulturális önkormányzata sem lehet közömbös egy ilyen, bennünket közvetlenül érintő kezdeményezéssel szemben. És nem is lehet érdektelen abban sem, hogy ne arra biztassa minden Szerbiában élő magyar honfitársát, akinek van európai uniós, azaz magyar állampolgársága, hogy aláírásával támogassa a kezdeményezést. Az Európai Bizottságnak ugyanis akkor kell napirendre tűznie a kezdeményezés beterjesztői által javasolt jogalkotási aktusok megvitatását, ha a kezdeményezést papír alapon vagy elektronikus úton 2018 április 3-ig legalább egymillió uniós polgár aláírja.”

Minority Safepack
Hajnal Jenő

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.