Ugrás a tartalomra
Mondoloni, Pásztor István kezelnek
Vajdasági Képviselőház

Mirović és Pásztor is fogadta Mondolonit

2018-07-11
15:05
2018-07-11
15:16
Forrás
vojvodina.gov.rs
A Tartományi Kormány elnöke, Igor Mirović és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is fogadta ma Frédéric Mondolonit, Franciaország belgrádi nagykövetét Újvidéken.
Mondoloni, Mirovic tárgyalóasztalnál

Vajdaság és a francia régiók közötti szorosabb együttműködés kialakításáról beszéltek a felek, amelyet a gazdaság, a kultúra és az oktatás területén is szeretnének magasabb szintre emelni.

Igor Mirović a gazdasági együttműködést tartja az egyik legfontosabb tényezőnek, mivel Vajdaságban a francia cégek 6 ezer embert foglalkoztatnak. Egyetértettek abban, hogy a környezetvédelemben és az egészségügyben is lehetőség van bővítésre a két ország között. Frederic Mondoloni köszönetet mondott azért, hogy a tartományi kormány támogatja a szerbiai Francia Intézetet.

Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap/bg

Mirovic
Pasztor
Mondoloni
Vajdaság

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű