Ugrás a tartalomra

Mirović: Szerbia és Magyarország együttműködésére még számos lehetőség van

2017.09.15
15:11
2024.03.19
08:32
Szerbia és Magyarország, ezen belül a Vajdaság és Magyarország közötti politikai és gazdasági kapcsolatok az elmúlt években erőteljesen bővültek.

A további együttműködésre is számos lehetőség van, ami a két ország közötti bizalmon alapszik – mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke pénteken Budapesten.

Pénteken és szombaton szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórumot tartanak a magyar fővárosban. A nyitórendezvényen Mirović rámutatott: a kétoldalú kereskedelmi-gazdasági tevékenység mellett jelentősen bővül Vajdaság turisztikai forgalma, ebben szerepet játszik az, hogy egyre több magyar vendég érkezik látogatóba a tartományba. A kétnapos szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórumon a két szomszéd országból mintegy 100 üzletember vesz részt. (MTI)

Budapest
Igor Mirović
szerb-magyar üzleti és idegenforgalmi fórum
Tartományi Kormány elnöke

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.