Ugrás a tartalomra

Mirović szerint kell egy állami ünnep Vajdaságnak

2018.01.15
15:00
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány elnöke úgy véli, Vajdaság Szerbiához csatolását kellene megünnepelni.

Vajdaságnak kell egy saját állami ünnepnap, hiszen jelenleg nincs ilyen - mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke ma Újvidéken, ahol a Vajdaság és Szerbia egyesítésének évfordulójára készülő múzeumot tekintette meg. Hozzátette, a vajdasági kormány tagjai úgy gondolják, a tartomány rászolgált erre. Mirović szerint ez a nap november 25-e lehetne. Ez az a dátum, amikor Vajdaságot Szerbiához csatolták.     

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „A következő hetekben konzultációkat fogok kezdeményezni a tudományos, szakmai nyilvánossággal, a parlamenti képviselőcsoport képviselőivel azzal a céllal, hogy Vajdaság megkapja saját napját, hogy formális döntés szülessen és egy nap Vajdaság napjaként legyen meghatározva.”

Igor Mirović
Vajdaság
állami ünnep

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.