Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Mirović Szlovénia szerbiai nagykövetével tárgyalt

2019-05-29
13:27
Forrás
Pannon RTV
Kimagaslóan fontos a gazdasági együttműködés a két ország között - állapította meg mai találkozóján Igor Mirović tartományi kormányfő és Iztok Jarc, Szlovénia szerbiai nagykövete.

Beszéltek a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban történő további kapcsolatépítés lehetőségéről, valamit a művelődési intézmények közötti kapcsolatról. Jarc nagykövet elégedett volt a két ország jó viszonyával, és azt is elmondta, hogy egyre több a szerb beruházás Szlovéniában, de várják az újabb vállalkozásokat az üzleti szektorban. Szívesen merítenének tapasztalatot Újvidéktől, amely az Ifjúsági Főváros és az Európa Kulturális Fővárosa projektet valósítja meg 2019-ben és 2021-ben. A tárgyalás során felmerült, hogy a közvetlenebb kapcsolat érdekében a két ország közösen szervezhetne üzletember-találkozót.

Szlovénia
Igor Mirović

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.