Ugrás a tartalomra

Mit kínál a magyar nemzet? - közösségi találkozó Nagybecskereken

2019.04.17
07:58
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
A május 26-i európai parlamenti választás nemcsak az anyaországi, hanem a határon túl élő magyarok számára is létfontosságú - hangzott el a VMSZ nagybecskereki rendezvényén.

A Petőfi Magyar Művelődési Egyesület székházában megtartott közösségi találkozón a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői tartottak előadást. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár (VMSZ) az egy nemzethez való tartozást emelte ki beszédében. „A magyar nemzet, amely most már egységes és határoktól függetlenül részesei vagyunk mi is, dönthet arról, hogy milyen Európát akar. Vajon egy olyan Európát, amely a nemzetek fölött áll, és rendelkezik vagy pedig egy olyan Európát, amely az erős nemzetekben gondolkodik.”

Az elmúlt években jelentős anyaországi támogatásban részesült a vajdasági magyarság, kezdve az oktatástól a gazdaságfejlesztésig. Közép-Bánátban sokan éltek az utóbbi lehetőséggel - hangzott el az eseményen. Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő (VMSZ): „Nagybecskereken, a város és a környező falvak területén több mint 350-en pályáztak és több mint háromszáztíz sikeres pályázatot ítéltek meg. Ha az egész közép-bánáti régióról beszélünk, tehát ide csatoljuk Magyarcsernyét, Törökbecsét, Begaszentgyörgy és Szécsány községet is, akkor több mint ezer pályázóról beszélünk.”

A magyarság számára fontos, hogy az EP-választáson a Fidesz listájára szavazva, erős magyar érdekképviselet maradjon Brüsszelben - hangoztatta Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár (VMSZ): „Ha ez a politika eredményes lesz, és elegendő támogatottságot nyer Brüsszelben, akkor Szerbia európai útját és EU-integrációs folyamatát tudja erősíteni.”

Az eseményen elhangzott, a Fidesz listájára szavazva a vajdasági magyar szavazópolgárok hozzájárulnak ahhoz, hogy Deli Andor folytassa az elmúlt öt évben végzett érdekérvényesítő munkáját az Európai Parlamentben.

Nagybecskerek
EP-választás
VMSZ

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.