Ugrás a tartalomra

MM: Semmi jót nem hoz az önkormányzatok pénzelésére vonatkozó új törvény (videó)

2016.10.13
13:25
Semmi jót nem hoz az önkormányzatok pénzelésére vonatkozó új törvény a vajdasági települések számára - emelték ki a Magyar Mozgalom tagjai mai sajtótájékoztatójukon
Semmi jót nem hoz az önkormányzatok pénzelésére vonatkozó új törvény a vajdasági települések számára - emelték ki a Magyar Mozgalom tagjai mai sajtótájékoztatójukon. A párt zentai, magyarkanizsai, topolyai és szabadkai községi képviselő-testületi frakcióvezetői hangsúlyozták, hogy az elmúlt pár évben is jelentősebb mértékben csökkentették a juttatásokat, de ez a legújabb döntés kilátástalan helyzetbe juttatja az önkormányzatokat. Szerintük ez a törvénymódosítás Szabadka költségvetését 60, Zentáét 18, Magyarkanizsáét 15, míg Topolyáét 22 millió dinárral csökkenti. Kókai Péter, a Magyar Mozgalom társelnöke hangsúlyozta, ez a döntés az ország további centralizációjához vezet és a kormány érdekeit szolgálja.



Kókai Péter, társelnök, Magyar Mozgalom: „Az én fő feladatom, hogy a Magyar Mozgalom és a koalíció általános álláspontját ismertessem ezzel a törvénymódosítással kapcsolatban, ami egyértelműen elítélő és nem támogató. Egy olyan újabb törvénymódosításról van szó, amely újabb forrásokat von el az önkormányzatoktól. Természetesen ez az összes önkormányzatot érinti. Természetesen bennünket ez ott érint, és ott látunk bele ennek a következményeibe, ahol a mi képviselőink és tanácsnoki csoportjaink jelen vannak.”
törvény
Magyar Mozgalom
MM

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.