Ugrás a tartalomra
Felszólalók a kampányrendezvényen
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

MNT: Mindenki vegyen részt az EP-választásokon!

2019-04-17
11:10
2019-04-17
16:13
Forrás
Pannon RTV
Keviben a Magyar Nemzeti Tanács képviselői ismertették az EP-választások fontosságát.

A Kárpát-medence: metszéspont vagy találkozási hely? elnevezésű közösségi találkozón a vajdasági érdekképviseletről is informálódhattak a helyiek. A Móra István Művelődési Egyesületben az előadók hangsúlyozták, Deli Andor személyében a vajdasági magyarság is képviseltetheti magát az Európai Parlamentben.

A rendezvény résztvevői

Losoncz Dávid, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT (Magyar Összefogás): „Egyértelmű kötődése van a vajdasági magyarságnak ehhez a választáshoz. Egyrészt van jelöltünk, másrészt nekünk az az érdekünk, hogy a mi közösségünk, a vajdasági magyar közösségünk erős legyen. Ahogy az elmúlt néhány év megmutatta, akkor tudunk igazán erősek lenni, ha az anyaország, Magyarország erős. Akkor tud Magyarország erős lenni, ha az Európai Unió keretében is erőt tud felmutatni. Így jutottunk ahhoz a nagyon egyszerű, de nagyon fontos következtetéshez, hogy nekünk ez a választás fontos.”

MNT
VMSZ
EP-választás
Kevi

Most

07:10

Ma is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű