Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

MNT: Mindenki vegyen részt az EP-választásokon!

2019.04.17
11:10
2019.04.17
16:13
Forrás
Pannon RTV
Keviben a Magyar Nemzeti Tanács képviselői ismertették az EP-választások fontosságát.

A Kárpát-medence: metszéspont vagy találkozási hely? elnevezésű közösségi találkozón a vajdasági érdekképviseletről is informálódhattak a helyiek. A Móra István Művelődési Egyesületben az előadók hangsúlyozták, Deli Andor személyében a vajdasági magyarság is képviseltetheti magát az Európai Parlamentben.

Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Losoncz Dávid, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT (Magyar Összefogás): „Egyértelmű kötődése van a vajdasági magyarságnak ehhez a választáshoz. Egyrészt van jelöltünk, másrészt nekünk az az érdekünk, hogy a mi közösségünk, a vajdasági magyar közösségünk erős legyen. Ahogy az elmúlt néhány év megmutatta, akkor tudunk igazán erősek lenni, ha az anyaország, Magyarország erős. Akkor tud Magyarország erős lenni, ha az Európai Unió keretében is erőt tud felmutatni. Így jutottunk ahhoz a nagyon egyszerű, de nagyon fontos következtetéshez, hogy nekünk ez a választás fontos.”

MNT
VMSZ
EP-választás

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.