Ugrás a tartalomra

Módosítanak több választással kapcsolatos törvényt Szerbiában

2019.09.29
15:46
2019.09.29
16:53
Forrás
Pannon RTV
Ezt jelentette be Ana Brnabić szerb kormányfő, miután Nebojša Stefanović belügyminiszterrel, a választási folyamattal foglalkozó munkacsoport elnökével tárgyalt.

Azt mondta, a Szerb Kormány következő ülésén tárgyal a politikai pártok finanszírozásával kapcsolatos törvény, a Korrupcióellenes Ügynökségről szóló törvény, továbbá a közvállalatokról szóló törvény módosításáról. A változtatásokkal a választási folyamat átláthatóságát szeretnék javítani. A szerb kormányfő leszögezte, folyamatosan egyeztetnek különböző nemzetközi szervezetekkel, ajánlásaikat igyekeznek figyelembe venni a választási folyamat reformjánál.

Ana Brnabić, kormányfő, Szerbia: „Azt szeretnénk, ha ez lenne a legjobb, a legátláthatóbb választási folyamat mostanáig. Sokat dolgoztunk ezen, elsősorban a választói névjegyzéken. Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium továbbra is ezen dolgozik. Fontos, hogy a lakosok tudják, hogy mennyire törődünk azzal, hogy mindent, amit megtehetünk, meg is tegyünk, hogy az egész választási környezeten javítsunk, hogy végső soron jobb legyen, mint amilyen volt.”

választás
törvénymódosítás
Ana Brnabić
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.