Ugrás a tartalomra

Módosította a magyar parlament a munka törvénykönyvét

2018.12.12
14:47
2018.12.12
15:00
Forrás
MTI
Megszavazta a magyar parlament ma a munka törvénykönyvének módosítását. Ez tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Az előterjesztést 130 igen, 52 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés. 
A módosítás 2019. január elsején lép életbe. A munka törvénykönyvének módosításával a jelenlegi 250 óráról 400 órára növekszik az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő maximális mértéke. A rendes munkaidő pedig a heti 40-ről 48 órára növekszik, ha erről a munkáltató és a munkavállaló írásos szerződésben megegyezik. A Fidesz a törvénymódosítás kapcsán hangsúlyozta, fontos, hogy azok elől, akik szeretnének többet dolgozni és ezáltal többet keresni, elhárítsák a bürokratikus akadályokat. Az ellenzék tiltakozott a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló módosítás ellen. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint a függetlenek a parlament üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény és a szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját. 

magyar parlament
munka törvénykönyve

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.