Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Módosulnak a választási feltételek Szerbiában

2019-09-23
09:32
Forrás
Tanjug
A Szerb Haladó Párt illetékesei befejezték a szerbiai választási folyamat módosítására vonatkozó javaslattervezetet - írja a Blic belgrádi napilap.

A sajtóhírek szerint olyan javaslatokat is tartalmaz a dokumentum, mint például, hogy párbeszédet kell kezdeményezni a szerb közmédia kapcsán, vagy hogy büntessék meg a közvállalatok esetleges visszaéléseit a választási időszakban, továbbá, hogy szankcionálják a jogi intézmények pártok népszerűsítésére tett kísérleteit. Nem hivatalos információk szerint olyan elem is belekerült a dokumentumba, hogy kampányidőszakban a tisztségviselők csak munkaidőn kívül végezhetnek párttevékenységet, továbbá a közfeladatokkal való visszaélést is szigorúbban büntetnék. A Blic értesüléseit hivatalos forrásból egyelőre nem erősítette meg senki.

Szerbia
választások
Szerb Haladó Párt

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.