Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Módosulnak a választási feltételek Szerbiában

2019-09-23
09:32
Forrás
Tanjug
A Szerb Haladó Párt illetékesei befejezték a szerbiai választási folyamat módosítására vonatkozó javaslattervezetet - írja a Blic belgrádi napilap.

A sajtóhírek szerint olyan javaslatokat is tartalmaz a dokumentum, mint például, hogy párbeszédet kell kezdeményezni a szerb közmédia kapcsán, vagy hogy büntessék meg a közvállalatok esetleges visszaéléseit a választási időszakban, továbbá, hogy szankcionálják a jogi intézmények pártok népszerűsítésére tett kísérleteit. Nem hivatalos információk szerint olyan elem is belekerült a dokumentumba, hogy kampányidőszakban a tisztségviselők csak munkaidőn kívül végezhetnek párttevékenységet, továbbá a közfeladatokkal való visszaélést is szigorúbban büntetnék. A Blic értesüléseit hivatalos forrásból egyelőre nem erősítette meg senki.

választások
Szerb Haladó Párt

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.