Ugrás a tartalomra
Federica Mogherini

Mogherini: Az ENSZ BT-nek is el kell fogadnia a Belgrád és Priština közötti megállapodást

2019-03-13
07:01
2019-03-13
10:44
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgárd-Priština párbeszéd folytatásához mindenképp szükség van a koszovói fél által bevezetett vámok eltörlésére - véli Federica Mogherini.

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kifejtette, a mindkét fél számára kötelező érvényű megoldásnak tiszteletben kell tartania a nemzetközi jogot és az ENSZ Biztonsági Tanácsának is el kell fogadnia. Hozzátette, ennek érdekében hajlandó tárgyalni a BT tagországainak képviselőivel. Mogherini arról is beszélt New Yorkban, hogy a Belgrád-Priština párbeszéd nem tartozik sem az EU-hoz, sem hozzá személyesen, hanem a tárgyaló felek hatásköre, ezért mindenekelőtt az a fontos, hogy olyan megoldás szülessen a vitás kérdések tekintetében, ami mindkét fél számára elfogadható.

Federica Mogherini
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

08:54, Frissítve: 09:28

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.
08:25, Frissítve: 08:39

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Népszerű