Ugrás a tartalomra

Mogherini: a tagországok támogatják az álhírek elleni uniós cselekvési tervet

2019.01.21
22:54
Forrás
MTI
Az Európai Unió tagállamai támogatják az álhírek elleni közös cselekvési tervet - közölte Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Mint közölte az Európai Unió külügyi tanácsa a nap folyamán megvitatta az Európai Bizottság által 2018. decemberben előterjesztett, a félretájékoztatással szembeni cselekvési tervet, amelyet az unió tagországai határozottan támogatnak.

Mogherini az uniós külügyminiszterek tanácskozását követően tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a szakminiszterek hangsúlyozták, hogy közös és átfogó választ kell adni az unión kívülről érkező beavatkozások okozta biztonsági kihívásokra, megvédve a véleménynyilvánítás és a média szabadságát.

Rámutattak, "gyors riasztórendszer" létrehozására, a szakértelem megosztására van szükség, valamint az összehangolt fellépésekre, például figyelemfelkeltő kampányok révén. Kiemelték, hogy a dezinformációt a külföldi beavatkozások, a hibrid hadviselési fenyegetések és a stratégiai kommunikáció tágabb összefüggésében kell kezelni. A miniszterek hangsúlyozták továbbá, hogy együtt kell működniük a társadalommal, a civil szervezetekkel, vállalkozásokkal és oktatási intézményekkel, valamint szorosan kell együttműködni a nemzetközi partnerekkel, különösen a NATO-val az álhírek terjedésének leküzdése érdekében.

Federica Mogherini
álhírek

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű