Ugrás a tartalomra
Facebook/Magyar Mozgalom

A Momentum képviselői Szabadkán

2021.11.08
15:11
2021.11.08
17:04
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Mozgalom a magyarországi Momentum Mozgalmat látta vendégül Szabadkán - írja az MM a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az ellenzéki összefogás részét képező magyarországi politikai szervezetet Ilyés Márton elnökségi tag, Tomos Endre határon túliakat képviselő jelölt, Domján Máté és Nagy Gábor képviselték.

A több mint kétórás baráti beszélgetés keretében Sövény Ferenc, a Magyar Mozgalom elnöke ismertette a vendégekkel a szervezet magyarságpolitikai platformjának fontosabb pontjait, amelyekkel kapcsolatban egyetértés alakult ki - írják a közleményben.

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a határon túli magyarok ugyanolyan alkotó részei a magyarságnak, mint az anyaországiak, hogy szerzett jogok csökkentéséről szó sem lehet és hogy egy esetleges kormányváltás után is folytatódik a határon túli közösségek támogatása. A Magyar Mozgalom képviselői megismertették a vendégeket a vajdasági magyarság helyzetével is - olvasható az MM közleményében.

Magyar Mozgalom
Momentum

Most

10:04, Frissítve: 10:14

Ma van a csokoládé világnapja

Szerbiában, ahol a csokoládé sokak kedvenc édessége, az édességipar a legerősebb ágazatok közé tartozik. Valamivel több mint 200 cég és mintegy 300 vállalkozó gyárt csokoládét.
07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű