Ugrás a tartalomra

Montenegró nem vonja vissza a törvényt

2020.01.19
15:49
2024.03.19
08:49
Forrás
Tanjug
Montenegró nem vonja vissza a vallásszabadságról és a vallási közösségek jogi helyzetéről szóló törvényt - jelentette ki Milo Đukanović államfő.

A montenegrói államfő szerint a nemrégiben elfogadott törvény miatti tüntetések politikai alapúak voltak, egyházi viseletbe bujtatva. Đukanović azt is hozzáfűzte, hogy Montenegró nem rabolja el a szerb pravoszláv egyház vagyonát, hiszen az már korábban is az állam tulajdonát képezte.

A montenegrói államfő hozzátette, tud arról, hogy Aleksandar Vučić tárgyalásra hívta őt, véleménye szerint azonban a szerb államfőnek kell Montenegróba látogatnia, hiszen amikor utoljára tárgyalt egymással a két szomszédos ország aktuális államfője, akkor az Szerbiában volt.
 

Montenegró
Milo Đukanović
törvény
vallásszabadság
vallási közösségek

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.