Ugrás a tartalomra

A montenegrói külügyminisztérium bekérette a szerb nagykövetet

2018.11.26
18:54
Forrás
MTI
A montenegrói külügyminisztérium bekérette Szerbia podgoricai nagykövetét hétfőn, mert a 2016. októberi puccskísérlet egyik vádlottja a szerb nagykövetségen kért védelmet.

Branka Milićet pénteken hallgatta meg a bíróság, állítása szerint azonban nem tartották tiszteletben a jogait, ezért elhagyta a termet. A bíróság elrendelte az őrizetbe vételét, a nő azonban Szerbia podgoricai nagykövetségére menekült. Zoran Bingulac nagykövet hétfőn megerősítette, hogy a vádlott Szerbia diplomáciai képviseletén tartózkodik. Podgorica azt kérte, Belgrád foglaljon hivatalosan is állást Branka Milić befogadását illetően, a nagykövet pedig azt ígérte, Szerbia a következő néhány napban közli álláspontját. Branka Milic és 13 társa a vád szerint 2016. október 16-án, a parlamenti választások napján puccskísérletet hajtott végre. Azt tervezték, hogy fegyveres támadást hajtanak végre a montenegrói intézmények ellen, betörnek a podgoricai parlamentbe, és ott meggyilkolják Milo Djukanović akkori miniszterelnököt, oroszbarát pártokat juttatva hatalomra. A vádlottak között van két orosz állampolgár, két montenegrói ellenzéki képviselő, a szerbiai csendőrség egykori vezetője, valamint további kilenc szerb. Mind a tizennégyüket terrorcselekmények kísérletével és Montenegró alkotmányos rendjének megsértésével, összeesküvéssel vádolják. 

Montenegró

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.