Ugrás a tartalomra

„Mostanra kevesebb, mint 100 állam ismeri el Koszovót”

2019.08.16
15:23
2024.03.19
08:35
Forrás
Szerbiai RTV
Ivica Dačić a Koszovóban található szerb építményekre kitűzött zászlók esetéről is beszélt a szerb közszolgálati televízió műsorában.

A szerb külügyminiszter azt mondta, a jövő héten ismertetni fogja melyik az az állam, amely tizenötödikként vonta vissza Koszovó elismeréséről szóló döntését.

A Koszovóban található szerb építményekre kitűzött zászlók esetére reagálva Dačić azt mondta, egyáltalán nem új keletű dologról van szó, majd hozzátette, a nemzetközi közösség elkötelezte magát arra, hogy védeni fogja a szerb kulturális és történelmi örökséget Koszovó területén és jelezni lehet nekik a történteket, de azok sajnos nem reagálnak az ilyen provokációkra.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Ez egy folyamatos tendencia, aminek célja a szerbek jelenlétének elnyomása Koszovóban. Ezzel azonban a független Koszovót szorgalmazók elképzelése is beomlik, mivel a történések arra mutatnak rá, hogy a szerbek etnikai tisztogatásával sikerült többséget alkotniuk Koszovóban. Azt mutatja, hogy azokban az időkben, amikor ezek a szerb történelmi emlékművek, tehát nem csak vallási, hanem kulturális-történelmi emlékművek is fel lettek emelve és amelyek a szerb történelem részét képezik, akkoriban ők nem is voltak itt, vagy csak nagyon kevesen voltak Koszovóban. Ezt támasztják alá az akkori török népszámlálási adatok is.”

függetlenség
elismerés
Ivica Dačić
szerb külügyminiszter
zászló

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.