Ugrás a tartalomra

Moszkva mindenben Belgrád mellett áll

2019.01.11
13:28
2020.02.28
16:58
Forrás
Szerbiai RTV
Elsősorban a Szerbia és Koszovó közötti kapcsolat rendezéséről tárgyal majd Aleksandar Vučić és Vlagyimir Putyin a sajtó jelentések szerint.

A Szerbia és Koszovó közötti viszony rendezése, a Belgrád és Moszkva közötti stratégiai kapcsolat szorosabbra fűzése, a belgrádi Szent Száva-templom építésének befejezése és a szerb-orosz barátság megerősítése lesz a témája Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő csütörtöki belgrádi látogatásának - írja a szerb sajtó. A tervek szerint az orosz elnököt mintegy 70 ezres tömeg köszönti majd a szerb fővárosban január 17-én, látogatását több mint ötezer szerb rendőr felügyeli majd. Az orosz és a szerb elnök a sajtójelentései szerint elsősorban a Szerbia és Koszovó közötti kapcsolat rendezéséről tárgyal majd. Ez jelenthet határmódosítást vagy akár területcserét is, Belgrád azonban kizártnak tartja, hogy a megoldás a tartomány önállóságának az elismerése legyen. Moszkva mindenben Belgrád mellett áll, az utóbbi 11 évben minden nemzetközi szervezetben akadályozta Koszovó felvételét. Emellett a várakozások szerint legalább húsz stratégiai megállapodást is aláírnak. 

Vlagyimir Putyin
Aleksandar Vučić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.