Ugrás a tartalomra

MPSZ: A közigazgatási eljárásokban figyelembe kell venni a hivatalos nyelvhasználatról szóló törvényt

2020.02.21
16:03
2020.02.21
20:16
Forrás
Pannon RTV
Egyéb témák mellett a vízlecsapolási illeték végzéseinek írásmódját is érintette mai sajtótájékoztatóján a Magyar Polgári Szövetség Zentán.

Az MPSZ korábban az illetékes Vajdaság Vizei Közvállalattal szemben másod fokon pert nyert még 2016-ban, miszerint azok kötelesek magyar nyelven is kiküldeni a végzéseket - részletezte Rácz Szabó László, a szervezet elnöke. Mint mondta, a vízlecsapolási illetékről szóló végzés viszont csak szerb nyelven érkezett meg a polgárokhoz.

Rácz Szabó László, elnök, Magyar Polgári Szövetség: „Közigazgatási eljárás a végzések kiadása, és akár a kihágási bíróságnak a munkája, ez mind közigazgatási eljárás. Itt írja kerek-perec, a közigazgatási eljárásban figyelembe kell venni a hivatalos nyelvhasználatról szóló törvényt. Ez pedig nagyon egyszerűen leírja, ahol hivatalos nyelvhasználatban van például a magyar nyelv, ott kötelesek mindent kiadni magyar nyelven, a bíróság is köteles magyar nyelven lefojtatni az eljárásokat.”

MPSZ
Rácz Szabó László

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.