Ugrás a tartalomra
FoNet

Munkában a VMSZ köztársasági képviselői

2020-10-26
22:03
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség részese lesz az új szerbiai hatalmi koalíciónak. A VMSZ a júniusi választásokat követően 9 képviselői helyet szerzett.

Ez jelentősen több mint korábban, így a magyar párt a kormányzatban is nagyobb súllyal vesz részt, több államtitkári helye is lesz a VMSZ-nek, valamint Kovács Elvira személyében a parlament egyik alelnökét is adhatja a párt.

A parlamenti munkáról és a tervekről Dr. Pásztor Bálintot, a VMSZ frakcióvezetőjét Markovics Annamária kérdezte Belgrádban.

VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Dr. Pásztor Bálint
köztársasági parlament

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.