Ugrás a tartalomra

„A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja”

2018.12.12
13:51
2019.11.15
17:28
Forrás
atv.hu
A munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény a munkások érdekét szolgálja – mondta Orbán Viktor az Országházban kedden az atv.hu-nak.

A magyar miniszterelnök szerint a törvénymódosítás leginkább azokat a kis- és középvállalkozásoknál dolgozókat segíti, akik többet szeretnének dolgozni. Ez lehetővé tenné számukra, hogy többet is keressenek. A szakszervezeti tiltakozásokkal kapcsolatban elmondta, a túlmunka vállalása önkéntes és az előterjesztés védi a munkások érdekeit. A munka törvénykönyvének módosításával a jelenlegi 250 óráról 400 órára növelnék az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő maximális mértékét a fideszes Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos által közösen benyújtott módosító javaslata alapján. A rendes munkaidő pedig a heti 40-ről heti 48 órára növekedne. Az indoklás szerint a munkaerőpiac rugalmassá tételére a munkaerőhiány miatt van szükség.

Orbán Viktor

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű