Ugrás a tartalomra

A Munkáspárt vezetőjével tárgyal Theresa May miniszterelnök

2019.05.14
22:06
Forrás
MTI
A legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetőjével kezdett tárgyalást Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök a Brexit folyamatában kialakult patthelyzet feloldásáról.

Theresa May és Jeremy Corbyn személyes találkozója váratlan fejlemény, előzetesen sem a Downing Street, sem a Labour nem jelezte, hogy a két vezető politikus közvetlen megbeszélésre készül.

A két párt között több mint egy hónapja folynak hivatalos megbeszélések tárgyalóküldöttségi szinten arról, hogy miként lehetne valamilyen kompromisszumos megállapodással feloldani az EU-val novemberben megkötött, a londoni alsóház által eddig háromszor elutasított Brexit-egyezmény ügyében hónapok óta tartó patthelyzetet. 

Érdemi eredményről eddig sem a kormány, sem a Munkáspárt nem számolt be.

Brexit
Theresa May
Jeremy Corbyn

Most

15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű