Ugrás a tartalomra

A muszlim államok is ellenzik Trump döntését

2017.12.07
12:11
2024.03.19
08:51
Forrás
Szerbiai RTV
A muszlim államok is elítélik Donald Trump kijelentését, miszerint az Amerikai Egyesült Államok elnöke elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

A döntés heves reakciókat váltott ki a közel-keleti országokban. Joko Widodo, Indonézia elnöke a legszigorúbban elítéli Trump álláspontját, és a döntés felülvizsgálatát kéri. Ez a lépés felboríthatja az általános biztonságot és stabilitást - mondta az indonéz elnök. Najib Tun Razak maláj elnök felszólította a muszlim közösségeket, hogy ellenezzék Jeruzsálem Izrael fővárosának elismerését. II. Abdullah jordán király telefonon beszélt Donald Trumppal, aggodalmának adott hangot. A török külügyminiszter felelőtlennek nevezte Trump határozatát, az iraki kormány pedig annak visszavonását követeli. Szerintük ezzel kedvező feltételeket teremtenek a terrorizmus számára. Egyiptom, Irán, Szaúd-Arábia, Katar és Libanon is ellenzi azt, hogy Jeruzsálem legyen Izrael fővárosa.

Donald Trump
Izrael
Jeruzsálem

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.