Ugrás a tartalomra

Nacsa Lőrinc: a vajdasági magyar közösségnek erős érdekképviselet kell

2020.06.11
18:21
2020.06.11
19:02
Forrás
Pannon RTV
Az erős vajdasági magyar közösségnek kiemelt szerepe van abban, hogy a magyar-szerb kapcsolatok történelmi csúcson vannak – mondta el Nacsa Lőrinc KDNP-s magyarországi országgyűlési képviselő.

Ugyanakkor ehhez arra is szükség van, hogy a magyar közösségnek erős érdekképviselete maradjon a szerbiai politikában. Erre a feladatra a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltjei alkalmasak, mivel a listájukon számos helyi fiatal szerepel. Mindez új energiát, ötleteket és lendületet hozhat - tette hozzá Nacsa Lőrinc, aki a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának kerekasztal-beszélgetésén vett részt Zentán.

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő (KDNP): „2010-hez képest sikerült megtízszerezni a nemzetpolitikai forrásokat. Nagyon fontos, hogy nem csak gazdaságfejlesztésre tudunk támogatást adni, hanem közösségre: templomok, iskolák, közösségi helyszínek felújítására, valamint olyan programokra, amelyek a határon átívelő kapcsolatokat erősítik, mert a nemzetpolitika akkor lesz igazán élő, ha a mindennapok szintjén a fiatalok is meg tudják élni. Ilyen program a Határtalanul program, amikor iskolások utazhatnak ki külhoni, elszakított területekre, illetve ott élő iskolások is utazhatnak Magyarországra. Számos olyan közös tábor, akadémia, képzés, zarándoklat, olyan közösségi rendezvény valósult meg az elmúlt időszakban, ami ezt az összetartozást erősítette.”

Nacsa Lőrinc
KDNP
választás
VMSZ Ifjúsági Fórum
Zenta

Most

Népszerű