Ugrás a tartalomra

„Nagy álomból hoztunk létre történelmet”

2021.07.01
14:16
2021.07.01
17:12
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött a belgrádi torony építése. Az objektum a legmagasabb épület a Belgrád a vízen projektben. Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta: nagy álomból hoztunk létre történelmet.

Húsz, harminc és ötven év múlva mindenki tudja majd az országban, hogy Belgrádnak ez a legszebb része - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a belgrádi torony bejezési munkálatainak megtekintésénél. Hozzátette: minden nehézség és kritika ellenére megvalósul a projekt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Azt gondolom, hogy ma mindenki látja, hogy Szerbia stabil és erős. Gazdaságilag napról napra erősebb. Úgy gondolom, hogy jó jövő vár ránk. Ezért a jövőért kevésbé aggódunk, mint néhány évvel ezelőtt.”

A szerb államfő szerint a belgrádi toronyban az egyik legexkluzívabb szálloda is helyet kap, valamint 900 család is otthonra lel itt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ez az a 360 fok, ahonnan nemcsak Belgrád, hanem Szerémség, Bánát és Šumadija is látszik, amikor szép az idő és ez egy különösen jó jel, mivel elkezdett szitálni az eső, a siker jelképe, a győzelem jelképe a jól elvégzett munka. Szeretnék nagy köszönetet mondani minden munkásnak, akik Szerbia minden pontjáról érkeztek, valamint a régió más részeiből és külföldről is. Nekik, akik hittel dolgoztak és építettek és folyatni fogják a munkát.”

Az épület negyvenkettedik emeletén elhelyezték a szimbolikus utolsó betonkockát. Egyébként a Belgrád a vízen munkálataiban 2200 dolgozó vesz részt. A szerb államfő szerint Délkelet-Európa legnagyobb építkezése a projekt.

Aleksandar Vučić
Belgrád
Belgrád a vízen
torony
építkezés

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű