Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

„Nagy álomból hoztunk létre történelmet”

2021.07.01
14:16
2021.07.01
17:12
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött a belgrádi torony építése. Az objektum a legmagasabb épület a Belgrád a vízen projektben. Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta: nagy álomból hoztunk létre történelmet.

Húsz, harminc és ötven év múlva mindenki tudja majd az országban, hogy Belgrádnak ez a legszebb része - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a belgrádi torony bejezési munkálatainak megtekintésénél. Hozzátette: minden nehézség és kritika ellenére megvalósul a projekt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Azt gondolom, hogy ma mindenki látja, hogy Szerbia stabil és erős. Gazdaságilag napról napra erősebb. Úgy gondolom, hogy jó jövő vár ránk. Ezért a jövőért kevésbé aggódunk, mint néhány évvel ezelőtt.”

Tanjug/Zoran Zestic

A szerb államfő szerint a belgrádi toronyban az egyik legexkluzívabb szálloda is helyet kap, valamint 900 család is otthonra lel itt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ez az a 360 fok, ahonnan nemcsak Belgrád, hanem Szerémség, Bánát és Šumadija is látszik, amikor szép az idő és ez egy különösen jó jel, mivel elkezdett szitálni az eső, a siker jelképe, a győzelem jelképe a jól elvégzett munka. Szeretnék nagy köszönetet mondani minden munkásnak, akik Szerbia minden pontjáról érkeztek, valamint a régió más részeiből és külföldről is. Nekik, akik hittel dolgoztak és építettek és folyatni fogják a munkát.”

Tanjug/Zoran Zestic

Az épület negyvenkettedik emeletén elhelyezték a szimbolikus utolsó betonkockát. Egyébként a Belgrád a vízen munkálataiban 2200 dolgozó vesz részt. A szerb államfő szerint Délkelet-Európa legnagyobb építkezése a projekt.

Aleksandar Vučić
Belgrád
Belgrád a vízen
torony
építkezés

Most

Népszerű