Ugrás a tartalomra

Nagy-Britannia: Előnyben a magasan képzett bevándorló munkavállalók

2020.02.19
12:44
Forrás
BBC
A Brexit után az alacsonyan képzett személyek nem kaphatnának vízumot Nagy-Britanniában - áll a brit kormány új migrációs politikájának a tervezetében.

A belügyminisztériumban azt mondják, hogy mindenki aki az országba érkezik hasonló bánásmódban részesül majd mint amilyenben a Brexit előtt, mindennek ellenére Priti Patel a belügyi tárca vezetője hangsúlyozta, hogy az új rendszer alapján csak a képzettek és a legjobbak kapnának lehetőséget a munkavállalásra az országban. A kormány pontrendszerre épülő bevándorlás-politikát vezetne be. Akik külföldiként szeretnének munkába állni, azoknak beszélniük kell angolul és ajánlással kellene igazolniuk, hogy szakképzettek és állásajánlatot is kaptak már. Amennyiben ezeket a kritériumokat teljesítik 50 pontot kaphatnának. Összesen azonban 70-et kellene elérniük. Ez pedig akkor lenne lehetséges ha az említett feltételek mellett rendelkeznek megfelelő felsőfokú végzettséggel is, ami 20 pontot ér. A szakértők szerint az intézkedések bevezetése azt eredményezné, hogy a hiányszakmákat nehezen lehetne betölteni, és a bevándorlók sem szívesen jönnének Nagy-Britanniába.

Egyesült Királyság

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.