Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nagy-Britannia további 100 millió font értékű fegyvert ad Ukrajnának

2022.04.08
21:48
Forrás
MTI
Nagy-Britannia további 100 millió font értékű, védelmi jellegű fegyverszállítmányt küld Ukrajnába - közölte Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson, aki Olaf Scholz német kancellárt fogadta a Downing Streeten, közös sajtóértekezletükön elmondta: a szállítmányban ismét lesz Starstreak típusú hordozható légvédelmi rakétarendszer, amelyből London már korábban is sokat átadott Ukrajnának. A brit kormányfő ismertetése szerint ezek a rakéták a hangsebesség háromszorosával repülnek. Nagy-Britannia emellett 800 páncéltörő rakétát is szállít, egyéb precíziós rakétafegyverzeti eszközökkel együtt. Olaf Scholz a sajtóértekezleten elmondta: a német kormány célként tűzte ki, hogy még az idén befejezi az orosz nyersolaj importját.

Nagy-Britannia
Boris Johnson
Olaf Scholz
Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.