Ugrás a tartalomra

Nagyarányú győzelmet aratott a VMSZ Magyarkanizsa Községben

2020.06.22
17:00
2020.06.22
18:04
Forrás
Pannon RTV
A több mint 22 ezer szavazásra jogosult községbeli polgár közül közel 12 ezren éltek a szavazati jogukkal, ami több mint 54 százalékos részvételi arányt jelent.

A nem végleges eredmények szerint közel 12 ezer szavazat közül 7471 községbeli polgár tette le a voksát a Vajdasági Magyar Szövetség mellett a helyhatósági választásokon. Ez azt jelenti, hogy a VMSZ közel 64 százalékos győzelmet aratott a másik indulóval szemben községi szinten. Előreláthatóan ezzel a VMSZ 20 mandátumot tudhat a magáénak a 29 fős községi képviselő-testületben. Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője elégedett az eredményekkel.

Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai listavezető, VMSZ: „Amikor a szavazatszámlálás véglegesítődik, akkor majd meg tudjuk mondani azt, hogy pontosan hány képviselőt jelent ez. Én mindenesetre meg szeretném köszönni mindenkinek, aki kiment az urnákhoz szavazni és szavazott, mert úgy gondolom, hogy csak a szavazással tudja mindenki elmondani a véleményét és megadni az irányvonalat az önkormányzat számára, hogy mindaz, amit négy év alatt letett az asztalra, azt tudja-e folytatni és jó-e hogy ha folytatja és, hogy a polgároknak milyen elvárásai vannak az a politikai erő iránt. Úgy gondolom, hogy Magyarkanizsa Községben hatalmasak az elvárások a Vajdasági Magyar Szövetséggel szemben. Én bízom benne, hogy ezeket az elvárásokat az elkövetkező négy évben is tudjuk teljesíteni.”

Választások 2020

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.