Ugrás a tartalomra

Nagysebességű elektromos vonatok beszerzéséről állapodott meg Kínával Szerbia

2021.01.06
21:00
2021.01.06
21:11
Forrás
Beta, MTI
A gyorsvonatok a Belgrád-Újvidék-Szabadka vasútvonalon közlekednek majd 200 km/óra sebességgel.

Kínai gyorsvonatok jövőbeli beszerzéséről írt alá szándéknyilatkozatot a szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, Tomislav Momirović Kínával, az ország belgrádi nagyköveténak, Csen Bónak a jelenlétében. Az óránként 200 kilométeres sebességgel is közlekedni képes szerelvényeket a jövőbeli Belgrád-Újvidék-Szabadka vasútvonalon használják majd az utasok szállítására. Ez az a vonal, amely Budapestig készül el. A kínai nagykövet egyebek mellett azt mondta, a szerb és a kínai fél is nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Belgrád-Budapest gyorsvasút vonalának projektje folyamatosan előrehaladjon.

A Budapest és Belgrád közötti, kétvágányú, villamosított vasútvonal kiépítéséhez 350 kilométernyi vasúti szakaszt kell felújítani, 166 kilométert Magyarországon, 184 kilométert Szerbiában. A szerbiai szakasz a munkálatok eltolódása miatt a várakozások szerint 2021 végére készül el Újvidékig, és csak 2024 végére Budapestig.

gyorsvonat
elektromos vonat
Kína
Szerbia
szándéknyilatkozat
Csen Bo
Tomislav Momirović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.