Ugrás a tartalomra
Pixabay/1966666

Napirenden a montenegrói helyzet

2020-11-29
14:07
Forrás
Szerbiai RTV
A montenegrói helyzetről tárgyal ma 18 órakor Aleksandar Vučić szerb államfő Ana Brnabić miniszterelnökkel és Nikola Selaković külügyminiszterrel.

A fő téma a további lépések megvitatása és a feszültség enyhítése lesz - írja a Tanjug. Más témákat is érintenek a régióban, illetve minden bizonnyal a koronahelyzet is napirenden szerepel majd. Mint ismeretes, Montenegró nem kívánatos személlyé nyilvánította Vladimir Božović szerb nagykövetet, ezért el kell, hogy hagyja az országot.

A közlemény szerint a diplomata nagykövethez nem méltó módon folyamatosan beavatkozik Montenegró belügyeibe. Szerbia ugyanilyen válaszlépést tett, és nemkívánatos személlyé nyilvánította Tarzan Miloševićet, Montenegró belgrádi nagykövetét.

Montenegró
Aleksandar Vučić
Nikola Selaković

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.