Ugrás a tartalomra

Narancssárgába borult Magyarország

2018.04.09
15:20
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Tarolt a vidéki egyéni választókerületekben a Fidesz-KDNP a tegnapi magyarországi parlamenti választásokon. Budapesten azonban az ellenzéki pártok bizonyultak sikeresebbnek.

Narancssárgába borult Magyarország. Szinte minden vidéki egyéni szavazókörzetben a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg a legtöbb voksot. Csak három körzetben nyert más színekben induló jelölt.

Potápi Árpád János a szavazatok csaknem hatvan százalékát szerezte meg. A Tolna megyei Dombóváron mintegy 23 ezren szavaztak a Fidesz-KDNP jelöltjére.

Kósa Lajos Debrecenben a szavazatok több mint 48 százalékát szerezte meg, vagyis valamivel többen, mint 22 ezren voksoltak rá.

Lázár János is magabiztos győzelmet aratott Hódmezővásárhelyen. A Fidesz-KDNP képviselőjére a választópolgárok mintegy 52 százaléka szavazott. Így több mint tízezer vokssal szerzett többet a második helyezett Jobbikos képviselőnél.

Szegeden, a Csongrád megyei egyes választókerületben Szabó Sándor, az MSZP-Párbeszéd képviselője győzött. Míg a kettes választókerületben B Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje lett az első.

Bács-Kiskun megyében, Baján szintén a Fidesz-KDNP jelöltje gyűjtötte a legtöbb ikszet. Zsigó Róbertre a szavazók több, mint 55 százaléka szavazott.

Budapesten már vegyesebb a kép. A magyar főváros választókerületeiben az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP is több mandátumot szerzet.

Budapest 20. kerületében Hiller István, az MSZP-Párbeszéd képviselője nyert. A szintén MSZP-s Kunhalmi Ágnes a 18. kerületben végzett az élen. A DK jelöltjei a negyedik, a hetedik és a 15. fővárosi kerületben szerezték a legtöbb szavazatot.

Budapesten az Együttre a 21. és a 23. kerületben szavaztak a legtöbben.

Budapesten hat kerület szavazói választották a Fidesz-KDNP jelöltjeit. Varga Mihály a második kerületben a szavaztok csaknem 43 százalékát szerezte meg. Gulyás Gergely a szomszédos 12. kerületben végzet az első helyen. Simicskó István pedig a 11. kerületben szerezte meg a legtöbb szavazatot.

Fidesz-KDNP
választókerület
Budapest

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.