Ugrás a tartalomra
Flickr

NATO-csúcs Londonban

2019.12.03
08:48
Forrás
BBC, CNN
Az egységre fogja felszólítani a NATO tagországok képviselőit Boris Johnson Londonban.

A brit kormányfő szerint enyhíteni kell a feszültséget az Észak-atlanti Szerződés Szervezete egyes országai között. A katonai és védelmi szervezet tagállamainak mai csúcstalálkozója azért is különleges, mert 70. születésnapját ünnepli a közösség. A szakértők szerint azonban koránt sincs ok az ünneplésre. Törökország és Franciaország ellentétes véleményt fogalmaztak meg egyes katonai beavatkozásokkal kapcsolatban, Emmanuel Macron francia elnök pedig előzőleg azt nyilatkozta, hogy a NATO az "agyhalál" állapotában van, ugyanis a tagok egyetlen fontos kérdésben sem tudtak közös nevezőre jutni. Donald Trump amerikai elnök, pedig többször is nyilatkozta, hogy az USA csökkentené a szövetségnek folyósított anyagi hozzájárulását, mert véleménye szerint a többi tagország nem veszi ki kellő módon a részét a szervezet pénzeléséből.

NATO
NATO-csúcs
London
Boris Johnson
Emmanuel Macron
Donald Trump

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.