Ugrás a tartalomra
NATO zászló
Flickr

NATO-csúcs Londonban

2019-12-03
08:48
Forrás
BBC, CNN
Az egységre fogja felszólítani a NATO tagországok képviselőit Boris Johnson Londonban.

A brit kormányfő szerint enyhíteni kell a feszültséget az Észak-atlanti Szerződés Szervezete egyes országai között. A katonai és védelmi szervezet tagállamainak mai csúcstalálkozója azért is különleges, mert 70. születésnapját ünnepli a közösség. A szakértők szerint azonban koránt sincs ok az ünneplésre. Törökország és Franciaország ellentétes véleményt fogalmaztak meg egyes katonai beavatkozásokkal kapcsolatban, Emmanuel Macron francia elnök pedig előzőleg azt nyilatkozta, hogy a NATO az "agyhalál" állapotában van, ugyanis a tagok egyetlen fontos kérdésben sem tudtak közös nevezőre jutni. Donald Trump amerikai elnök, pedig többször is nyilatkozta, hogy az USA csökkentené a szövetségnek folyósított anyagi hozzájárulását, mert véleménye szerint a többi tagország nem veszi ki kellő módon a részét a szervezet pénzeléséből.

NATO
NATO-csúcs
London
Boris Johnson
Emmanuel Macron
Donald Trump

Most

20:09, Frissítve: 20:32

Elhunyt a La Bamba énekese, Trini Lopez

Koronavírus okozta tüdőbetegségben 83 évesen egy kaliforniai kórházban hunyt el kedden Trini Lopez amerikai énekes és gitáros, a latin rock and roll sztárja.
17:02

Elhunyt Papp Gábor

Életének 78. évében elhunyt Papp Gábor, a BBC History magazin főszerkesztője - tudatta a Kossuth Kiadó szerdán az MTI-vel.

Népszerű