Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic/nr

NATO-hét biztonságpolitikai tanácskozás Belgrádban

2018-11-09
09:12
Forrás
Vajdasági RTV
Belgrádban megkezdődött a hatodik NATO-hét biztonságpolitikai tanácskozás. Az Euroatlanti Kutatások Központjának bejelentése szerint számos szakember vitatja meg a térség biztonsági kérdéseit.

Szó esik Belgrád és Pristina párbeszédéről, illetve a NATO szerbiai megítéléséről és Szerbia, valamint a katonai szövetség közötti együttműködésről is. Számos szervezet képviselője mellett, a fórumon jelen van a köztársasági parlament küldöttsége, a NATO Nyugat-Balkánnal megbízott illetékese és az amerikai-, a norvég-, a német nagykövet, továbbá az unió belgrádi küldöttségének vezetője is.

NATO
Belgrád

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.