Ugrás a tartalomra

A NATO-tagországok vezetői állást foglaltak a szövetség megerősítése mellett

2021.06.14
20:48
2021.06.14
22:23
Forrás
MTI
A szervezet csúcstalálkozóját követően a NATO-főtitkár tartott sajtótájékoztatót.

A NATO-tagországok vezetői állást foglaltak a szövetség megerősítése mellett, új fejezetet kezdenek a transzatlanti kapcsolatokban, a védelem, valamint a biztonság megszilárdításában - jelentette ki Jens Stoltenberg Brüsszelben. A NATO-főtitkár a 30 államot tömörítő brüsszeli székhelyű észak-atlanti szervezet csúcstalálkozóját követően tartott sajtóértekezletén hangsúlyozta: minden tagállami vezető egyetértett abban, hogy a globális verseny időszakában és az egyre gyakrabban jelentkező kihívások közepette Európának és Észak-Amerikának szoros kapcsolatot kell fenntartania a közös érdekek és értékek védelme érdekében.

A szövetségesek közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozva a főtitkár kijelentette: a közös munka elengedhetetlen, amikor olyan, szerinte tekintélyelvű rezsimek, mint Oroszország és Kína fenyegetik a szabályokon alapuló nemzetközi rendet.

NATO
Jens Stoltenberg

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű