Ugrás a tartalomra

Navalnij-ügy: Az Egyesült Államok fenyeget, az Európai Unió aggódik

2021.04.18
22:37
Forrás
MTI
A börtönben éhségsztrájkoló orosz ellenzéki politikusnak egyre romlik az állapota.

Az amerikai kormányzat figyelmeztette Oroszországot, hogy következményei lesznek, ha Alekszej Navalnij meghal a börtönben. Az Európai Unió is aggodalmát fejezte ki az orosz ellenzéki politikus romló egészségügyi állapota miatt. Alekszej Navalnij harmadik hete éhségsztrájkol a börtönben.

Egyre romló egészségügyi állapota miatt Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője közleményében felszólította az orosz hatóságokat, hogy vállaljanak felelősséget a politikus biztonságért és testi épségéért, továbbá biztosítsanak számára hozzáférést olyan orvosokhoz, akikben a politikus megbízik.

Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan pedig elmondta, egy sor, különböző költségvonzatú intézkedést fontolgat az amerikai kormányzat arra az esetre, ha a bebörtönzött Navalnij meghalna. "Közöltük az orosz kormánnyal, hogy felelősséget visel azért, ami Navalnij úrral történik bebörtönzése alatt, és a nemzetek közössége őket vonja felelősségre" - fogalmazott Sullivan.

Alekszej Navalnij
börtön
éhségsztrájk

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.