Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Navalnij-ügy: Az Egyesült Államok fenyeget, az Európai Unió aggódik

2021.04.18
22:37
Forrás
MTI
A börtönben éhségsztrájkoló orosz ellenzéki politikusnak egyre romlik az állapota.

Az amerikai kormányzat figyelmeztette Oroszországot, hogy következményei lesznek, ha Alekszej Navalnij meghal a börtönben. Az Európai Unió is aggodalmát fejezte ki az orosz ellenzéki politikus romló egészségügyi állapota miatt. Alekszej Navalnij harmadik hete éhségsztrájkol a börtönben.

Egyre romló egészségügyi állapota miatt Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője közleményében felszólította az orosz hatóságokat, hogy vállaljanak felelősséget a politikus biztonságért és testi épségéért, továbbá biztosítsanak számára hozzáférést olyan orvosokhoz, akikben a politikus megbízik.

Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan pedig elmondta, egy sor, különböző költségvonzatú intézkedést fontolgat az amerikai kormányzat arra az esetre, ha a bebörtönzött Navalnij meghalna. "Közöltük az orosz kormánnyal, hogy felelősséget visel azért, ami Navalnij úrral történik bebörtönzése alatt, és a nemzetek közössége őket vonja felelősségre" - fogalmazott Sullivan.

Alekszej Navalnij
börtön
éhségsztrájk

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.