Ugrás a tartalomra

Navracsics Tibor: jelentős előrelépés a magyar helyreállítási terv elfogadása

2022.11.30
15:48
2022.11.30
16:29
Forrás
Pannon RTV
Meglett a gyümölcse a másfél éve tartó konzultációknak - így értékelte Navracsics Tibor az Európai Bizottság azon döntését, amelynek értelmében Magyarország 5,8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatáshoz juthat.

Az Európai Bizottság is elismerte, hogy a magyar helyreállítási terv az egyik legjobb az unióban - tette hozzá Magyarország területfejlesztési minisztere. Kiemelte, a pénzek folyósításának felfüggesztésére tett javaslatok már szeptemberben is megjelentek, azonban fontos rámutatni, hogy olyan feltételeket is teljesít a magyar kormány, melyeknek a határideje a jövőben fog lejárni.

Navracsics Tibor kiemelte: „Mi örülünk neki, hogy végre megnyílik a lehetősége annak, hogy aláírjuk a helyreállítási alappal kapcsolatos megállapodást. Bízunk abban, hogy az Európai Bizottságnak ez a döntése, ez a javaslata megnyitja számunkra az utolsó körös egyeztetések és a tárgyalások lezárásának a lehetőségét, a kohéziós pénzekkel kapcsolatban is, azaz záros határidő belül aláírhatjuk a partnerségi megállapodást is. Ha ez megtörténik, akkor tulajdonképpen teljesül az a cél, amit júniusban kitűztünk magunk elé, miszerint az akkor rendelkezésre álló hat hónapos határidő alatt akartuk elérni azt, hogy mind a két nagy területen, ahol akkor még messzinek tűnt az európai uniós források rendszerének elérése, egy olyan megállapodás sorozatot érjünk el az Európai Bizottsággal és írjunk alá, amely lehetővé teszi, hogy 2023-tól tényelegesen is megnyíljanak az európai uniós források.”

Navracsics Tibor
Magyarország
Európai Unió

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.