Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Patrick Semansky, File

Nem hozott jelentős előrelépést Biden és Putyin megbeszélése

2021.12.08
10:05
2021.12.08
10:35
Forrás
MTI, euronews.com
Több mint kétórás online csúcstalálkozót tartott Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök.

Nem hozott jelentős előrelépést az ukrán-orosz válság enyhítésében Vlagyimir Putyin és Joe Biden keddi videomegbeszélése. Az orosz és amerikai elnök megállapodott, hogy mindkét oldalról tisztségviselőket delegálnak a kapcsolattartásra. Az amerikai elnök szóvivője a tárgyalás után elmondta, hogy az USA szankciókat helyezett kilátásba, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. Oroszország bő egy hónappal ezelőtt kezdte meg a csapatösszevonásokat az ukrán határ közelében, a feszültség azóta sem enyhült. Az ukrán védelmi minisztérium november elején úgy nyilatkozott, mintegy 90 000 orosz katona állomásozik az ukrán-orosz határnál. Jelentős részük Krímben, amelyet Oroszország 2014-ben kebelezett be. 

Joe Biden
Vlagyimir Putyin
Oroszország
Amerikai Egyesült Államok
Ukrajna

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.