Ugrás a tartalomra

Nem keveredhet a választási kampány és a köztisztviselői funkció

2019.09.24
12:36
2019.09.24
13:48
Forrás
Novosti
50-150 ezer dináros büntetéssel számolhatnak azok a köztisztségviselők, akik visszaélnek hivatalukkal a választási kampány során. Erről döntött a szerb kormány tegnapi ülésén.

Az elfogadott záradék értelmében a tisztviselők hivatalnokként az üléseken nem toborozhatnak jelölteket, valamint nem kérhetik fel a választókat szavazatuk leadására. A szankciókat azért vezetik be, hogy az állami szervek, a tartományi és helyi intézmények hivatalos helyiségeit, járműveit és nyilvántartásait ne használhassák fel a politikai pártok kampánycélokra. A Nebojša Stefanović belügyminiszter által vezetett munkacsoport az elkövetkező hetekben még kilenc intézkedést dolgoz ki, amelyek a többi közt a választói névjegyzékre, a Köztársasági Választási Bizottság tagjaira és a közvállalatokban folytatott kampánytevékenységre vonatkoznak.

hivatal
kampány
büntetés
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.