Ugrás a tartalomra

Német képviselők: A Fidesznek a Néppártban a helye

2019.11.11
22:20
Forrás
MTI
Német képviselők szerint a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye - közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: a Német Szövetségi Parlament (Bundestag) kereszténydemokrata-keresztényszociális (CDU-CSU) frakciója német-magyar baráti körének vezetői "határozott meggyőződésüket fejezték ki", hogy a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye.

A Fidesz informális meghívására Magyarországra látogató Axel Eduard Fischert és Volkmar Kleint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke és Balog Zoltán, a Polgári Magyarország Alapítvány elnöke fogadta Budapesten. Novák Katalin a találkozón elmondta, hogy Németországban a CDU és a CSU a Fidesz szövetségese, ezért is fontos a kapcsolattartás és a párbeszéd fenntartása.

A Fidesz közleménye szerint a német képviselők hétfőn Kövér László házelnökkel, valamint Németh Zsolt és Hende Csaba országgyűlési képviselővel folytatnak megbeszéléseket. Részt vesznek majd a Konrad Adenauer Stiftung és a Polgári Magyarország Alapítvány által szervezett, Parlamenti képviselők a magyar-német kapcsolatokról című konferencián is az Andrássy Egyetemen.

A CDU-CSU frakciójának német-magyar baráti körében negyvenen vannak. Axel Eduard Fischer a Bundestag számviteli bizottságának elnöke, Volkmar Klein pedig a CDU-CSU-frakció gazdasági együttműködésért és fejlődésért felelős bizottságának elnöke - áll a közleményben.

Fidesz
Európai Néppárt
Németország
képviselők

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.