Ugrás a tartalomra

Németh Zsolt: Magyarország elkötelezett támogatója Szerbia EU-s csatlakozásának

2019.05.15
10:38
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Európa Kollégiumba is ellátogatott kedden Németh Zsolt. A Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke a közelgő EP-választások fontosságáról beszélgetett az ott élő kollégistákkal.

Az európai parlamenti választások, illetve annak kimenetelei az újvidéki Európa Kollégiumban élő fiatalokat is nagy mértékben foglalkoztatják – derült ki a keddi eseményen. Nagy érdeklődés mutatkozott ugyanis Németh Zsolt látogatása iránt, amely során a fiatalok kérdezhettek is a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökétől.

Rekecki Tibor, Törökkanizsa: „Nekem is van szavam ebben, hogy ki fog mit csinálni ott. Nekem ez fontos dolog.”

Brezovszki Gergő, Szabadka: „Egyáltalán nem vagyok bevándorláspárti, és ezért szeretnék egy szavazattal segíteni, hogy talán ne lehessen a vezetőség bevándorláspárti.”

Az Európai Unió jelenleg sorsdöntő helyzetben van, a tét pedig az, hogy Európa meg tudja-e őrizni a kontinens hagyományos kulturális jellegét – emelte ki az eseményen Németh Zsolt. A Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke arról is beszélt, hogy Magyarország elkötelezett támogatója Szerbia EU-s csatlakozásának: „A határokat átívelő nemzeti újraegyesítésnek is megfelelő keretet biztosíthat az Európai Unió. Ahogy a VMSZ jelmondata is mondja, mindannyian bekerülhetünk immáron az újraegyesült Európának a keretei között abba a feltételrendszerbe, amely lehetővé fogja tenni, hogy újra egy nemzetként tudjunk az élet minden területén élni.”

Pásztor István, a VMSZ elnöke az eseményen elmondta, fontos a fiatalokkal való párbeszéd, mivel ők azok, akik a későbbiekben alakítják majd a vajdasági magyar közösség sorsát: „Meghatározó szereplői fognak lenni a vajdasági magyar közéletnek és létnek. Ilyen szempontból, nem csak a választás szempontjából, hanem egyáltalán a közös gondolkodás szempontjából fontos ennek az eseménynek a megszervezése.”

Németh Zsolt legutóbb akkor járt az Európa Kollégiumban, amikor az még csak épült és tetőszerkezete sem volt – mondta el Pásztor István, majd hozzátette: örül annak, hogy a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke most belakva, teljes pompájában is láthatta az intézményt.

Mindannyian
Európa Kollégium
Újvidék
Pásztor István
Németh Zsolt

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.